AMSTERDAM - Keane-zanger Tom Chaplin heeft zijn drugsverleden achter zich gelaten. "Ik heb weer zin om muziek te maken en om deel uit te maken van Keane. Dat was een paar jaar geleden wel anders", vertelt hij aan BBC News.

"Hoewel het een hele donkere periode was, is het al twee jaar geleden, en het lijkt ook heel ver weg."

Afkickkliniek

De 29-jarige Chaplin liet zich twee jaar geleden in een afkickkliniek opnemen terwijl de band bezig was met de promotie van hun tweede album 'Under the iron sea'. Volgens de Brit zijn de antwoorden op de vraag hoe hij drugs- en drankverslaafd kon raken te vinden op de plaat, waarop nummers staan als 'Is it any wonder' en 'Crystal ball'.

"Ik voel me daar nu zo ver van verwijderd dat ik daar moeilijk over kan praten. Het lijkt net of het over het leven van een ander gaat."

Hippie

Volgende maand verschijnt het nieuwe album 'Perfect symmetry'. Volgens Chaplin is de plaat gebaseerd op het 'hippieachtige' idee dat mensen aardiger voor elkaar kunnen zijn dan ze nu doen.

"Het zou fijn zijn als het gevoel van liefde en vrede dat zo hevig gepromoot is door mensen als John Lennon nog niet wordt vergeten."