AMSTERDAM - Prinses Margarita de Bourbon de Parme, de dochter van prinses Irene, is woensdag in Amsterdam bevallen van een dochter: Julia Carolina Catharina. Dat heeft de particulier secretaris van prinses Irene, Mariétte Helmann, donderdag meegedeeld.

Prinses Margarita trouwde in mei van dit jaar met de jurist Tjalling ten Cate. Het paar woonde toen sinds ongeveer een jaar samen in Amsterdam.

De prinses brengt haar opleiding interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag in praktijk als zelfstandig adviseur op dit gebied. Tjalling ten Cate is sinds enige jaren jurist bij De Nederlandsche Bank.

De prinses was hiervoor getrouwd met Edwin de Roy van Zuydewijn, van wie ze in 2006 na een hoop rumoer officieel scheidde.

Dankbaar

Prinses Margarita en Tjalling ten Cate zijn trots en intens dankbaar, zo laten ze weten. De baby is kerngezond en weegt 3325 gram. Tjalling ten Cate doet donderdag nog aangifte van de geboorte.

Hun huwelijk werd in het voorjaar alleen voor de wet en in kleine kring voltrokken. " Zij hechten er sterk aan dat hun toekomstige gezinsleven buiten de publieke belangstelling blijft.

Ze hopen van harte dat deze wens om in alle onbevangenheid en rust te leven, begrepen en gerespecteerd zal worden", benadrukte Mariétte Helmann toen.