AMSTERDAM - Peter van der Vorst maant politiek Den Haag tot haast. De royaltyverslaggever van RTL, die met zijn vriend Sander zoon Levi Diego uit de Verenigde Staten heeft geadopteerd, pleit in een column in de Gay Krant voor een snelle afhandeling van de adoptiewet.

In Nederland mag een homo wel buitenlandse kinderen adopteren, maar een homo-stel nog steeds niet. Daarom waren Van der Vorst en vriend aangewezen op eenouderadoptie.

"Ik mag me dan wel honderd procent vader noemen, officieel ben ik het niet", schrijft Van der Vorst.

Procedure

"Wij hebben de hele adoptie noodgedwongen op naam van Sander gedaan en pas over drie jaar kom ik, na een peperdure procedure, in aanmerking voor stiefouderadoptie", vervolgt hij. "Bizar, want in de Verenigde Staten zijn we volgens de wet wel allebei officieel de ouders van onze zoon."

Een aanpassing op de Wet opneming buitenlandse kinderen is al wel goedgekeurd door de Tweede Kamer, maar nog niet door de Eerste Kamer.

Dit had al ver voor het zomerreces gebeurd moeten zijn, maar tot nu toe blijft het angstvallig stil, constateert Van der Vorst, die politiek Den Haag oproept de aanpassing nu eens voortvarend aan te pakken.