AMSTERDAM - Jennifer Aniston speelt in de komedieserie 30 Rock een gastrol als 'een vrijdenkende, 'Fatal attraction'-achtige stalker' in 30 Rock. Dat heeft televisienetwerk NBC dinsdag bekendgemaakt aan het Amerikaanse tijdschrift People.

De 39-jarige Aniston speelt Claire Harper, een voormalig kamergenootje van hoofdrolspeler Tina Fey. Harper duikt op in New York en bijt zich vast in het personage van Alec Baldwin.

De cast vindt het spannend dat de blonde actrice te gast is op de set. "Jennifer is niet alleen een fijn persoon, maar kan ook, zoals jonge mensen het zouden zeggen, 'vet goed acteren', vindt Fey. "We zijn blij dat ze erbij is."

Emmy

30 Rock, dat gaat over wat er allemaal gebeurt achter de schermen van NBC-show TGS with Tracy Jordan, begint in oktober aan het derde seizoen. Hoofdrollen zijn er voor Tina Fey en Alec Baldwin. De serie, die in Nederland nog niet te zien is, is bekroond met onder meer een Emmy Award en een Golden Globe.

Aniston speelde jarenlang een hoofdrol in de komedieserie Friends. Toen die show vier jaar geleden ten einde kwam, stortte ze zich op het maken van films.

Vorig jaar speelde ze een gastrolletje in Dirt, de dramaserie waarin Friends-collega en vriendin Courteney Cox de hoofdrol speelt.