AMSTERDAM - Jennifer Lopez en haar man Marc Anthony worden voor de rechter gesleept door een stewardess. De vrouw wil een schadevergoeding van 3,4 miljoen euro van de twee omdat hun waakhond haar twee jaar geleden tijdens een vlucht zou hebben aangevallen.

Dat meldt de New York Daily News dinsdag.

De zangeres legde de stewardess bij vertrek van het privéjet vanuit Long Island naar Californië uit hoe ze zich moest gedragen tegenover haar hond Floyd, zo staat volgens het dagblad in de rechtsdocumenten.

Een uur later vloog de Duitse herder de vrouw aan en beet haar in het been. Het slachtoffer viel en bezeerde haar rug zo ernstig dat ze sindsdien niet meer heeft kunnen werken.

Eigenaar

Anthony was er niet bij toen de hond de vrouw aanvloog, maar omdat hij als eigenaar staat geregistreerd, richten de pijlen van het 40-jarige slachtoffer zich ook op hem.

Haar advocaat verwijt het sterrenkoppel dat Lopez de herder niet aan de lijn of gemuilkorfd hield tijdens de vlucht. Ook had de actrice haar volgens hem moeten waarschuwen om compleet uit de buurt van Floyd te blijven.

De advocaat van de 39-jarige Lopez en haar even oude man wilde niet reageren.