AMSTERDAM - Madonna arriveert dinsdag in Nederland om 's avonds op te treden voor een nagenoeg volle Amsterdam Arena.

Voor het concert zijn op de laatste dag nog enkele honderden kaarten van de in totaal 50.000 te koop, volgens een woordvoerster van concertorganisator Mojo.

Lang blijft de wereldster niet in Nederland. Naar verluidt vertrekt ze direct na het concert waar volgens Mojo een gemêleerd publiek op af komt, bestaande uit oude en jonge fans.

Wereldtournee

Madonna, die op 16 augustus vijftig werd, is bezig met alweer haar achtste wereldtournee. The Sticky & Sweet Tour, die op zaterdag 23 augustus van start ging in Cardiff in Wales, dient ter promotie van haar elfde studioalbum Hard Candy.

Volgens platenmaatschappij Warner gaan er onder meer zo'n 3500 kledingstukken mee, 69 gitaren, twaalf trampolines en tien kisten met medicijnen, achttien rekken kleding voor de dansers, een chiropractor en een personal trainer.

Bedrag

Met de rondreis door Europa en en Noord-Amerika probeert de Queen of Pop het succes van haar vorige wereldtournee in 2006 te evenaren. Die tour leverde haar 195 miljoen dollar (131 miljoen euro) op, het hoogste bedrag ooit voor een vrouwelijke artiest.

Begin oktober steekt de wereldster de Atlantische oceaan over om op te treden in steden als New York, Boston, Toronto, Vancouver, Los Angeles, Las Vegas en Miami. Het laatste concert is gepland op 18 december in Brazilié.