AMSTERDAM - Het lijkt erop dat Nicole Richie naar Nederland komt om haar vader te bewonderen tijdens het jaarlijks terugkerende muziekevenement Symphonica in Rosso.

"Ze is nu bezig met een productie in New York en ze gaat proberen om er op een van de avonden bij te zijn", aldus Lionel Richie. "Het is negentig procent zeker dat ze komt."

De 26-jarige adoptiedochter van de superster komt in ieder geval niet zonder haar dochtertje Harlow. "Nicole is veranderd in een fantastische moeder", glundert Richie. "Ze zijn onafscheidelijk. Ik geniet ervan."

Thuis

Richie arriveerde zaterdag met een privévliegtuigje op Schiphol. "Het voelt alsof ik thuiskom", zegt de zanger. "Ik ben hier de laatste tijd zo vaak, dat is echt geweldig."

Veel tijd om zich te wijden aan zijn favoriete hobby fotografie heeft hij niet. "Ik zou graag willen vertellen dat ik lekker ga liggen luieren tot de show van start gaat, maar zo is het niet", lacht hij.

Show

De 59-jarige wereldster kijkt uit naar de show, waarmee hij zaterdag, zondag en dinsdag in het Arnhemse Gelredome staat. "Ik ga de tijd van mijn leven hebben op dat podium", vertelt Richie, die daar wordt bijgestaan door onder anderen Alain Clark, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis.

"Stel je maar eens voor hoe 'Dancing on the ceiling' eruit komt te zien, of 'All night long'. Ik voel geen druk, maar vind het vooral heel spannend. Ik kan niet wachten tot het zover is."

Nederlands

Lionel heeft nog een week tijd om zijn Nederlands bij te spijkeren. "Ik heb twee Nederlandse vrienden in Los Angeles, die al heel lang proberen om mij wat woordjes te leren. Het is ze tot op heden nog niet gelukt", bekent hij.

"Tegen de tijd dat ik op het podium sta, beloof ik dat ik iets in jullie taal kan zeggen."