AMSTERDAM - Chantal Janzen is zich goed aan het voorbereiden op haar eerste kindje. "Chantal gaat nu eerst op vakantie, maar als ze terug is komt ze bij mij een dagje oefenen met luiers verschonen en zo", verklapt Kim-Lian van der Meij.

"Dan kan ik haar de fijne kneepjes van het vak leren", aldus Van der Meij, die op 27 mei haar dochter Ronja ter wereld bracht.

De 29-jarige Janzen is blij dat ze vriendinnen om zich heen heeft die al moeder zijn. "Het is altijd fijn om mensen dichtbij te hebben die weten wat je gaat doormaken", stelt de musicalster, die vier maanden zwanger is van haar eerste kindje.

Anders

Toch gaat ze er niet van uit dat de naderende bevalling bij haar hetzelfde verloopt als bij haar kennissen. "Het is bij iedereen anders", weet de blondine.

"Voor hetzelfde geld ontplof ik of is het juist in een uur voorbij." Janzen denkt niet dat ze nog heel lang te zien is als Jane in de musical 'Tarzan'. "Ik moet ook mijn rust nemen."

Tuinbroeken

Janzen heeft zich nog niet vol overgave op de positiekleding gestort, maar is niet bang dat ze alleen nog in tuinbroeken over straat kan. "Gelukkig zijn A-lijnjurkjes nu heel erg in de mode", lacht ze.

De 27-jarige Van der Meij, die haar zwangerschapsverlof in Zweden doorbracht en daar ook beviel, is blij dat ze niet in Nederland was in de laatste periode voor de bevalling.

"Het was maar goed dat ik in Zweden was. Ik heb er die laatste weken als een Ma Flodder bijgelopen."