AMSTERDAM - Gestolen privéfoto's van Prins William en zijn vriendin Kate Middleton zijn aangeboden aan de Britse krant The Sun. De digitale camera van Kate's zus Pippa werd vrijdag ontvreemd.

Op het toestel stonden foto's van het stel op vakantie op het Caribische eiland Mustique.

Pippa deed vrijdagmiddag aangifte van de diefstal. Even later zochten twee mannen contact met The Sun, die lieten weten een geheugenkaartje met foto's van Kate en William te willen verkopen. Het duo vroeg de krant ruim zestigduizend euro voor de kiekjes.

Ontmoeting

Een verslaggever regelde een ontmoeting met het tweetal en kreeg foto's te zien van het royaltystel. De redactie van de krant lichtte vervolgens de politie in, die zondagochtend een 25-jarige man van zijn bed lichtte. Later werd ook een 24-jarige vrouw gearresteerd.

Prins William en Kate Middleton zijn al jaren een stelletje. Vorig jaar beleefden de tortelduifjes een dip toen ze in april kort uit elkaar gingen.

Insiders fluisterden dat de prins nog wat langer van een vrijgezellenbestaan wilde genieten, terwijl Kate niets liever zou willen dan een huwelijk. Enkele maanden later bloeide hun romance weer op.