AMSTERDAM - Wendy van Dijk vindt het nog steeds onbegrijpelijk dat haar privéleven zo interessant is voor paparazzi. Dat roddelfotografen haar zelfs volgen op haar vakanties vervult haar met afschuw.

"Zelfs tijdens mijn vakantie op Ibiza ging het door. Dat heeft toch niks meer met mijn werk te maken?" zegt de presentatrice. "Ik begrijp nog steeds niet dat er geen scheidslijn naar je privéleven is."

Het veelgehoorde argument dat aandacht van de roddelpers erbij hoort als je beroemd bent, veegt de RTL-presentatrice van tafel. "Dat zeggen ze ja, maar ik heb er nooit voor gekozen. Want je kiest voor het beroep dat je doet, je gaat je hart achterna."

Fotografen

Dat ze in werksituaties soms dezelfde fotografen tegenkomt als in de bosjes rond haar huis en op vakantie, heeft de blondine inmiddels geaccepteerd.

"Ik zal op een perspresentatie nooit een fotograaf negeren die misschien lelijk tegen me heeft gedaan of me gister nog heeft achtervolgd in mijn privésituatie. Want dat is televisie maken en dat hoort er bij. Dat heb ik inmiddels geleerd", zegt de presentatrice, wier nieuwe programma Million Dollar Wedding zaterdag met 601 duizend kijkers een bescheiden start kende.

"Maar dat ze er ook zijn als ik op vakantie ben met mijn zoontje, dat vind ik echt bizarre vormen aannemen."