Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat de Frogers vals spelen, Jan Smit zijn halve huis weggeeft, de Blaricumse kermisklanten, Ratelband het logeerbed claimt, Linda een baby weigert en Patricia Paay haar dochter in de aanbieding gooit. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Een rijtjeshuis, oude auto en 1000,- euro krijgen ze. Daar moeten de Frogers het een maand mee doen. Voor het tv-programma 'Effe geen cent te makken' gaan René en Natasja een week op bijstandsniveau leven. Leuk bedacht, maar de kritiek laait al op. Zo heeft Natasja nog snel nieuwe kleren voor haar zoons gekocht en ook al hun schoolspullen. Van haar 'huishoudgeld' hoeft ze dus straks alleen maar boodschappen te betalen.

Volgens Privé rekent ze zich echter rijk met 1000,- euro. Echte bijstandsgezinnen hebben per week slechts 60,- euro te besteden, na aftrek van alle kosten als huur en verzekering. Grappig is de foto van het oester-etende echtpaar: 'Daar gaat het weekbudget. Effe geen oesters meer' luidt het bijschrift. Wij vinden het idee van de serie hilarisch en gaan zeker kijken.

Half huis

Nee, trouwen doen ze nog niet. Maar verliefd zijn Jan Smit en Yolanthe nog steeds. Zó zeer zelfs, dat Jan zijn geliefde een heel bijzonder cadeau gaf. Na maanden gebouwd te hebben aan zijn nieuwbouwhuis, is de Volendamse stulp bijna klaar. Yolanthe heeft veel geregeld en de hele inrichting bepaald.

De zanger vond het dan ook een mooie geste om haar de helft van de villa te schenken. Een soort aanzoek, maar dan anders. Aangezien het huis door de roddelbladen op ruim een miljoen wordt geschat, is dit een leuk spaarpotje voor de actrice. Hoewel een ring misschien tóch wel wat romantischer was geweest.

Kermis

Het Gooische Blaricum heeft een extreem dicht BN-gehalte. Maar verder is er in het voormalig boerendorp geen bal te beleven. Daarom ook loopt iedereen uit als het kermis is. De fotograaf van Weekend hoefde alleen maar klaar te staan en schoot zo het ene kiekje na het andere. Anita Witzier was er, met een hele sliert vriendinnen van haar dochtertje. Anita nam zelf plaats in de botsauto en had de grootste lol.

Patrick Kluivert en Rosanna paradeerden trots met baby Shane over de kermis. Van de kids van Patrick geen spoor, die waren blijkbaar bij ex Angela. Ook supermom Leontine Borsato deed een rondje. Met haar twee boys stond ze bij de schietkraam en jawel: ze wonnen een prijsje. Senna en Luca konden naar huis met een plastic politieset. Iedereen blij en Leontine straalde onder haar hippe hoedje. Want dat hoort er bij in het Gooi: zelfs als je boodschappen doet, zorg je dat je er perfect gestyled uitziet.

Tjakka in pyjama

Emile Ratelband is homeless. Hij verkocht zijn villa en logeert nu bij plastisch chirurg Robert Schoemacher. 'Als dat maar goed gaat' huiveren de bladen hoopvol. Mevrouw Schoemacher is echter heel positief. De Tjakka-koning blijkt een heel huishoudelijke logee. 'Hij is écht een schat' kweelt ze in Story. Ja, vind je het gek. Ratelband bewoont gratis hun riante buitenhuis en betaalt alleen wat onkosten. Logisch dat hij zich in het weekeinde van z'n beste kant laat zien. Maar niet voor niks zijn er al drie vrouwen gillend bij hem weggelopen...We moeten er persoonlijk niet aan denken om de Mister Tjakka in z'n pyjama 's morgens vòòr de koffie in ons eigen huis tegen het lijf te lopen.

Laatste-kans-kind

Linda de Mol heeft een probleempje. En dat is de kinderwens van haar jonge vriend Jeroen Rietbergen. Toen die nog met soapie Lieke van Lexmond was, wilden ze best kinderen. Maar nu met Linda lijkt dat hoofdstuk voor Jeroen afgesloten. Ze is al 44 en heeft bovendien al twee kids. No way dat ze nog een keer voor luiers, spenen en flesjes gaat. Volgens Story hebben de twee lovers al menige ruzie gehad over dit 'laatste-kans-kind'.

Zou het daarom zijn dat Linda in haar hoofdredactionele voorwoord van haar eigen blad schrijft dat ze keurig de pil slikt? Zodat Jeroen wéét dat er geen kans bestaat op een klein Rietbergje? Story schrijft dat Linda veel te veel hecht aan haar nieuwe vrije weekeinden om haar liefje te geven wat hij wil.

Dochter in aanbieding

Sinds Patricia Paay jurylid is voor Popstars, staat ze weer vaker in de bladen. Helaas keuvelt ze altijd over hetzelfde: man Adam Curry, haar Engelse leven en de fántástische dochter Christina. Die heeft zich van lelijk eendje ontpopt tot redelijk knappe zwaan. Geheel in stijl van haar moeder is ze veel met haar uiterlijk bezig: haar geblondeerd, korte jurkjes, hoge hakken.

Christina heeft nu zelfs besloten om met de Engelse variant van Next Topmodel mee te doen. Moeder Patries glimt van trots en moedigt dochterlief van harte aan. Zélfs als die bloot zou poseren voor Playboy. 'We beperken haar nergens in, ze mag tot een bepaalde hoogte alles' meent Patricia. Toch durven we te betwijfelen of vader Adam Curry zou juichen bij het zien van zijn naakte kind. Zijn vrouw bloot voor de hele natie was tot daar aan toe, maar zijn eigen dóchter…?