AMSTERDAM - Om de haverklap poseren bekende Nederlanders met hun pasgeboren kroost, maar Claudia de Breij wil haar zoontje beschermen tegen zulke media-aandacht. "Je ziet inderdaad geen foto's van hem. Hij moet later zelf maar bepalen of hij een publiek hoofd wil zijn of niet", zegt ze op haar weblog.

De cabaretière en haar vrouw, RTV Utrecht-presentatrice Connie Kraaijeveld, zijn sinds 17 juni de trotse moeders van een zoon, Bing Cornelis Bram. De Breij laat weten dat haar zoon knap is.

"Met wat oma op z'n Utrechts 'een lekkere kop met haar' noemt." Maar foto's van 'Binkie' ter ondersteuning van haar uitspraken zullen niet te zien zijn op haar weblog of op andere publieke plaatsen. "Nu is hij lekker alleen voor in zijn babyboek en voor bij oma op de schouw."

Pijn

Voor De Breij kwam de bevalling zestien dagen te vroeg. Terugkijkend vond ze het ondanks de pijn 'goed te doen'. "Het is ook geweldig. Alsof je olympisch goud bij elkaar hebt gehockeyd. En alsof je daarna nog even bent overreden door de tram. Maar toch: goed te doen."

Na de bevalling kreeg de 33-jarige cabaretière 'wat narigheid' in de vorm van bekkeninstabiliteit. "Waarvan ik altijd dacht dat het typisch weer zo'n zwangerschapsklacht is die ik graag afdoe als 'dat gezeik van die wijven', maar helaas. Wat deed dat pijn."

Oefeningen

Ondertussen gaat het weer iets beter met De Breij. "Het gaat echt heel goed vooruit. Braaf oefeningen doen, fysiotherapie en vooral heel veel wandelen. En dat schikt, want dat vindt Bing ook leuk. Maar omdat dat zo wel heel braaf klinkt gaan we wel wandelen naar de hoeren."