AMSTERDAM - Jack Spijkerman is vrijdag één van de juryleden bij de Tros-show Aan Talent Geen Gebrek. Dat heeft de omroep donderdag bekendgemaakt.

In de door Lucille Werner en Jaap Jongbloed gepresenteerde liveshow wordt de winnaar van de CAPaward 2008 bekendgemaakt. Negen gehandicapte Nederlanders maken kans op deze prijs voor mensen 'die hun lichamelijke handicap hebben omgezet in ongekend talent'.

Tijdens de liveshow reikt een jury eerst drie Zilveren Capawards uit, in de categorieën entertainment, fysiek en carrière. Het publiek kiest uit deze drie winnaars de winnaar van de Gouden CAPaward, die wordt uitgereikt door premier Balkenende.

De gelukkige wordt het komend jaar ambassadeur van de stichting Onbeperkt Nederland. Tot de genomineerden behoren een bergbeklimmer met één arm, een spastische comédienne en een fotograaf met een dwarslaesie.

Entertainment

Spijkerman vertegenwoordigt in de jury de categorie entertainment. Andere juryleden zijn Frits Wester (categorie carrière), Erica Terpstra (categorie fysiek) en Reni de Boer.

De Boer was het afgelopen jaar ambassadrice van de stichting Onbeperkt Nederland nadat zij de Mis(s) Verkiezing 2007 won, een schoonheidswedstrijd voor vrouwen met een handicap.