Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: Het charme-offensief van de Oranjes, Margarita en haar nep-baron inmiddels overal worden verguisd, Clown Bassie beweert dat Xander de Buisonjé gestoord is en liegt, de soapies van GTST elkaar de tent uit pesten en wie knipt in godsnaam het haar van onze Hollandse First Lady? Jan Peter Balkenende zelf, met de botte keukenschaar? Lees mee in de roddelbladen van deze week.

Mot op de set

In Party staan ze nog gezusterlijk op de kiek, de soapactrices Aukje van Ginniken (Charlie) en Fajah Lourens (Jasmin). Maar in werkelijkheid schijnt het helemaal geen pais en vree te zijn op de set. Vorige week al lazen we het gerucht dat nieuwkomer Fajah zich heeft ontpopt tot een tiran. Haar manager zou de samenwerking hebben opgezegd omdat de donkerharige schone door haar nieuwe sterrenstatus naast haar schoenen loopt van verwaandheid. Nu komt Party met het gerucht dat nieuwkomer Fajah 'oudgediende' Aukje heeft weten weg te pesten. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien. Fajah speelt iedereen op de set tegen elkaar uit en geniet daar met volle teugen van. Ondanks deze bewering neemt het blad het voor de bijzonder rondborstige Fajah op en noemen haar zelfs 'La Laurens'. Ze kunnen zich niet voorstellen dat de leuke en bevallige Fajah zo vals kan zijn. Er staat geen redacteur vermeld bij het artikel, maar laat ons raden… het is vast door een man geschreven die erg onder de indruk is van Fajah's ruime boezem, ehhh, ruimhartigheid.

Bad hair life

Toen in Engeland Tony Blair aan de macht kwam, ging alle aandacht uit naar zijn vrouw. Zij was immers de nieuwe First Lady. De Britse tabloids raakten niet uitgepraat over de foute kleding en het haar Chery. 'Ze gaat gekleed in een keukengordijn en help: knipt ze haar haren soms zelf?' riepen ze ontsteld uit. Van onze eigen First Lady kunnen we nu hetzelfde zeggen. Bianca Balkenende, vrouw van Jan Peter, heeft vermoedelijk vlak voor haar vakantie nog even de schaar ter hand genomen en zichzelf een kort vakantiekopje aangemeten. Het echtpaar was te gast op de Efteling en poseerde daar als braaf hoeksteen-gezinnetje voor de camara's. Maar wat het meest opvalt op dat kiekje is Bianca's haar! Rafelig, scheef, net iets te kort en het lijkt zelf geverfd met een spoelinkje van de drogist. Ze wordt er vreselijk truttig van en dat terwijl ze in de begintijd smaakvol gekleed en keurig gekapt in de bladen verscheen. Nu is het braafheid en burgerlijkheid alom: platte stappers, een broek met bloemetjes en een keurig jasje er op. We kunnen hier maar een ding zeggen: Bi, ga als-je-blieft naar haar- en make-upgoeroe Leco Zadelhoff en laat hem de schade herstellen. Want zo ben je veroordeeld tot een bad hair life.

Het charme-offensief van de Oranjes

Ai, ai, ai, moet Beatrix gedacht hebben toen haar nichtje Margarita een hele zak vuile oranje-was buiten hing. De beschuldigingen waren niet van de lucht en er kwam een behoorlijke smet over het altijd zo onberispelijke koningshuis. Maar het tegenoffensief dat Bea en consorten hebben ingesteld, lijkt erg goed te verlopen. Ten eerste natuurlijk vanwege het fantastische nieuws dat Maxima (eindelijk) zwanger is. Hoera, de natie gered! En nu verlooft de laatste zoon zich ook nog. De reputatie van Friso's vriendin Mabel Wisse Smit is dan wel niet helemaal ongerept, toch heeft Bea de verloving goedgekeurd. Mabel was ooit verloofd met de minister van Buitenlandse zaken van Bosnië. De man wordt ervan verdacht miljoenen 'kwijt' te hebben gemaakt (lees: in zijn eigen zak te hebben gestoken). Maar dat is nu allemaal vergeten en vergeven en het paar gaat ergens in het voorjaar van 2004 trouwen. En dat zal ongetwijfeld zijn ná de geboorte van het kleine prinsje of prinsesje van Maxima en Alexander. Aandoenlijk is de foto in Weekend, waarop het jonge paar poseert met de wederzijdse moeders. Beatrix zonder Claus en ook Mabel's moeder is weduwe.

Prinses en claimbaron

En dan nog even het foute nichtje Margarita. Zij en haar man Edwin zijn in de pers inmiddels gedegradeerd tot relschoppers. Hun advocaten hebben de medewerking aan Edwin opgezegd en ook wordt er gerept over echtelijke ruzies en zelfs een mogelijke echtscheiding. Het paar laat zich al zoenend en kleffend fotograferen om maar vooral te laten zien dat ze 'een diepe liefdesband' hebben (aldus Edwin). Maar het mag niet meer baten. De prinses en haar claimbaron, zoals Youp van 't Hek Edwin altijd noemt, hebben het afgedaan in de roddelbladen. Ze zien er ook wel uit als losers, met hun gemaakte glimlach, wandelend met hun hond. Ze zijn tot elkaar veroordeeld en hebben verder niemand meer die ze steunt en dat stráált er gewoon vanaf. Triest hoor.

Xander en clown Bassie

Clown Bassie heeft geen goed woord over voor zander Xander van Volumia. Pardon? Wat hebben die twee nou met elkaar te maken? In weekend lezen we de toedracht. 'Zanger wilde scoren over de rug van zieke kinderen'. Het blijkt dat Xander in een interview vertelde regelmatig zieke kindjes in het Radboudziekenhuis in Nijmegen te bezoeken. Dat zou een goede daad zijn van Xander, want de kids die daar liggen zijn vaak doodziek. Maar Xander blijkt te hebben gelogen. Hij is ooit, twee jaar geleden, één keer heel kort op bezoek geweest. En doet nu voorkomen dat hij geregeld op bezoek komt. Clown Bassie (van Adriaan) mag er zijn zegje over doen. 'Het is weerzingwekkend', en 'Xander is gestoord en ziek!', en zo gaat het nog wel even verder. Clown Bassie gaat namelijk wel regelmatig naar de zieke kids en vindt het daarom helemaal gerechtvaardigd om Xander zo uit te kafferen. Nu is het ook niet goed van Xander om te doen alsof hij zo nobel is, maar waarschijnlijk zien de kids toch liever Xander aan hun bed dan die ouwe Bassie. Die trouwens zelf toegeeft vaak een borrel te veel te drinken en laatst ook nog in opspraak was vanwege een belastingschandaal. Dus: effe dimmen, Bassie. En Xander: maak je fout maar goed door heel vaak op bezoek te gaan. En blijf dan wel van de zusters af!