DEN HAAG - Isaac Hayes heeft zijn optreden van zondag 13 juli op het North Sea Jazz Festival afgezegd, meldt de organisatie. Eerder dit jaar zegde Isaac Hayes zijn optreden op North Sea Jazz Cape Town af. Ook in 2001 verscheen hij op het laatste moment niet op het festival in Den Haag.

Eigenlijk had de festivalorganisatie al geen zin meer om zaken te doen met Hayes, maar nadat hij nadrukkelijk had beloofd 13 juli echt naar North Sea te komen, werd hij toch gecontracteerd.

Festivaldirecteur Theo van den Hoek is woest over het afzeggen van de artiest: "Het is onbegrijpelijk dat een artiest dit zijn fans aandoet. Ik betreur het dat wij onze bezoekers hierdoor moeten teleurstellen."

De Engelse jazzfunk-formatie Incognito treedt nu op in de plaats van Hayes. De groep brak in 1992 internationaal door met de megahit Don't You Worry 'Bout a Thing'. Sindsdien heeft de band tal van successen geboekt. Incognito treedt zondag 13 juli op in de Statenhal van het Nederlands Congres Centrum te Den Haag. Voor de vrijdag en zondag zijn er nog kaarten voor de 28e editie van het North Sea Jazz Festival beschikbaar.