AMSTERDAM - Lily Allen is klaar met de paparazzi. "Ik haat het dat tien mannen van middelbare leeftijd me overal volgen waar ik ga", schrijft de Britse zangeres op haar MySpace-pagina.

"Ik begrijp dat het de prijs is die ik betaal voor mijn mooie huis en kleding. Ik behandel ze met respect terwijl ze dat eigenlijk niet echt verdienen."

De 23-jarige Allen siert dikwijls de covers van Britse en Amerikaanse bladen. "Het is verschrikkelijk gênant en eenzaam als ik op straat word gevolgd door camera's die de aandacht trekken, waarop mensen naar me wijzen en hun fototoestellen en telefoons richten op het tafereel", vertelt de zangeres.

Tranen

"Soms wordt het me te veel, dus als je foto's ziet met de kop 'Lily Allen chagrijnig' of 'Lily Allen weer in tranen', weet dan dat het niet om mijn relatie gaat en dat ik geen kater heb. Het gaat erom dat ik alleen ben en mensen naar me wijzen alsof ik een dier in de dierentuin ben en tien tot twintig mannen daar hun geld mee verdienen."

Donderdag verschenen foto's in de Britse kranten waarop te zien is hoe Allen met een ontblote borst over straat gaat. Boze tongen beweerden dat het ging om een publiciteitsstunt van de donkerharige zangeres.

Beha

"Ik droeg een wijdvallend T-shirt en het is geen geheim dat ik met mijn cup 70A geen beha nodig heb", briest de zangeres, die zich de laatste tijd vooral zou bezighouden met tuinieren.

"Ik zou mijn lichaam nooit op die manier misbruiken. Zo ben ik helemaal niet."