GRONINGEN - De 29-jarige man die zaterdag om het leven kwam bij een ruzie in een woning aan de Groningse H.L. Wicherstraat blijkt de partner van model Kim Feenstra. Dat meldt een betrouwbare bron zondag naar aanleiding van een bericht op de weblog van Feenstra op vriendensite Hyves.

Feenstra werd in 2007 winnares van het RTL-programma Hollands Next Top Model.

Op de website schrijft Feenstra onder de kop 'Is pijn liefde?' dat ze de man met wie ze "zou trouwen en kindjes zou krijgen" is verloren. "Ik ben helemaal kapot en dat zal de eerste tijd niet anders worden! Helemaal nooit meer", meldt ze.

Medeleven

Talloze vrienden en mede-Hyvers hebben op de site van het model inmiddels hun medeleven betuigd. "Ik waardeer het heel erg maar ik heb nu maar één persoon nodig en die is er niet meer", aldus Feenstra op haar Hyves.

"Lieve Josh, je was een vader uit duizenden en een goede maat van je beste vrienden. Je was een lieve en ondeugende zoon en een beschermende broer! Maar boven alles was je van mij en was je mijn soulmate. En nu zijn we je allemaal kwijt."

Hoe de man om het leven is gekomen en wat de toedracht van het incident is, is onduidelijk. Volgens de politie ligt de oorzaak van de ruzie vermoedelijk in de relationele sfeer. Bij de ruzie zou mogelijk gestoken zijn.

Gevochten

De politie kreeg rond half tien zaterdagochtend een melding van een buurtbewoner dat er gevochten werd in de woning. Toen agenten de bovenwoning binnen gingen, vonden ze in de woonkamer het levenloze lichaam van de man. Ook waren de 30-jarige bewoonster en een 4-jarig kind in de woning aanwezig.

Volgens getuigen was de dader er in een auto vandoor gegaan. Een zoektocht van de politie naar deze verdachte kon worden gestaakt toen hij zich in de loop van de dag zelf bij de politie meldde.

Opspraak

Feenstra kwam afgelopen tijd meermalen in opspraak. Zo werd ze vorig jaar door de rechter veroordeeld wegens diefstal van een pinpas. Eerder dit jaar zou ze in een discotheek in Groningen een vrouw hebben mishandeld.