NUENEN - Tanja Jess en Charly Luske zijn zaterdag in de Brabantse plaats Nuenen getrouwd. Dat heeft het management van het acterende en presenterende paar laten weten.

Jess (40) en Luske (29) leerden elkaar in 2000 kennen bij de musical Boyband, waarin beiden een rol speelden. Ze kregen in mei 2003 zoon Billy en in november vorig jaar werd het gezin uitgebreid met zoon Bobby. Beide kinderen waren present; Linda de Mol behoorde tot de prominente genodigden.

De bruid, die een witte creatie van het Spaanse merk Pronovias droeg, en bruidegom trouwden in een kerk, waar overigens geen christelijke dienst plaatsvond. De beste vriend van de ouders van Jess zegende het huwelijk wel spiritueel in.

Bowien

Jess kreeg landelijke bekendheid door haar rol als Bowien Galema in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Later was zij te zien in onder meer de tv-series Bon Bini Beach en Onderweg naar Morgen en de films Kees de Jongen, Leef! en Hannahannah.

Ook presenteerde ze de programma's Temptation Island, Paradise Hotel en Undercover Lover. Ze werkt momenteel aan de tv-serie Wolfseinde.

Velvet

Luske begon zijn carrière in de jongensgroep Velvet, waarmee hij de hit Weg van Jou scoorde. Daarna volgden rollen in onder meer de musicals Boyband, Love Me Just a Little Bit More, Turks Fruit, The Wiz en de Duitse musical We Will Rock You en in tv-series als Meiden van De Wit en Costa!.

Hij presenteerde op televisie onder meer de programma's X-Fighters, Het Beste Idee van Nederland en De Leukste Thuis.

Huwelijk Tanja Jess en Charly Luske