AMSTERDAM- Een door de ex-vriendin van filmregisseur Tim Burton aangespannen rechtszaak over zijn vermogen is in hoger beroep afgewezen door een Amerikaanse rechter.

Een zitting die volgende week zou dienen in de langlopende zaak komt hiermee te vervallen.

Lisa Marie beweert in de zaak dat de nu 49-jarige filmregisseur na hun breuk heeft beloofd dat hij haar de rest van haar leven financieel zou ondersteunen. Later zou ze via een truc van haar aanspraken zijn beroofd, waardoor ze het nu moet doen met 'slechts' 3,5 miljoen euro.

Breuk

Marie stelt dat de advocaat die ze kort na de breuk raadpleegde onder één hoedje speelde met Burton. Hij zou haar hebben overgehaald om een contract te ondertekenen waarmee ze overeenkwam niet langer aanspraak te maken op bezittingen van Burton. Ze ontving in ruil daarvoor het bedrag van 3,5 miljoen euro.

Eerder had een lagere rechter in het voordeel van Marie geoordeeld en bepaald dat de zaak moet worden behandeld.

Oordeel

Marie's advocate liet weten het besluit van deze week aan te vechten. Zij zegt te verwachten dat de rechter uiteindelijk toch een oordeel zal vellen in de zaak.

Verliefd

De regisseur en het voormalige Calvin Klein-model waren tien jaar samen toen Burton het in 2001 uitmaakte. Tijdens de opnamen van 'Planet of the apes', waarin Marie ook een rolletje speelde, was Burton verliefd geworden op hoofdrolspeelster Helena Bonham Carter. De twee zijn nog steeds samen en kregen in december hun tweede kindje, dochter Nell.