AMSTERDAM - Lionel Richie draagt tijdens zijn Symphonica in Rosso-concerten het nummer 'Ballerina girl' op aan zijn kleindochter Harlow. Dat laat de zanger vanuit Los Angeles weten, meldt organisator The Entertainment Group donderdag.

Harlow is het zeven maanden oude dochtertje van zijn adoptiekind Nicole Richie en Good Charlotte-frontman Joel Madden.

"Ik heb het nummer ooit geschreven voor mijn dochter Nicole", vertelt Richie. "De song is voor deze gelegenheid prachtig bewerkt, met vioolarrangementen en met ballerina's op de bühne."

Liefde

Volgens Richie zou het nummer eigenlijk voortaan 'Ballerina girls' moeten heten. "Het zegt alles over mijn liefde voor mijn kinderen en nu mijn kleindochter."

Eerder liet Richie zich ontvallen dat hij van plan is zijn dochter Nicole mee te nemen naar Nederland. "Dit moet ze zien", vertelde hij. Of Harlow ook meekomt, wist hij niet.

"Maar als Nicole de muis meeneemt -ik noem haar de kleine muis- zou dat ontzettend spannend zijn."

Gelredome

De 59-jarige Richie staat op 6, 7 en 9 september in het Arnhemse Gelredome tijdens het jaarlijks terugkerende muziekevenement Symphonica in Rosso. De zanger wordt bijgestaan door onder anderen Alain Clark, Candy Dulfer en Trijntje Oosterhuis, met wie hij het door John Ewbank geschreven duet 'Face in the crowd' zingt.