AMSTERDAM - Rob Schneider is dol op Nederland. "Het is een van de weinige plekken op deze planeet waar ik wel zou kunnen wonen", vertelt de Amerikaanse acteur aan Novum Nieuws.

"Ik heb er zes maanden doorgebracht toen ik 'Deuce Bigalow: European gigolo' opnam in Amsterdam. Ik mis het nog steeds."

Tijdens zijn verblijf in Nederland heeft Schneider, die ook te zien was in films als 'The hot chick', 'Click' en 'My 50 first dates', ook een aantal Nederlandse woorden opgepikt. "Helaas zijn bijna alleen scheldwoorden blijven hangen", lacht hij. "Ik weet nog goedemiddag, godverdomme en klootzak."

Taxichauffeur

Schneider is momenteel te zien in 'You don't mess with the Zohan' van Adam Sandler. De acteur speelt de opvliegende Palestijnse taxichauffeur Salim. "Ik kon alleen hem bedenken als taxichauffeur", vertelt hoofdrolspeler Sandler.

"Ik voelde me beledigd en gevleid tegelijkertijd", lacht Schneider. Het duo is al jaren goed bevriend en heeft samen meerdere films gemaakt. "Maar onze vriendschap is niets seksueels, hoor", grapt Sandler.

Drama

De 44-jarige Schneider rondde onlangs de opnamen van de nieuwe film 'The chosen one' af. Hoewel de acteur bekend staat om zijn komische rollen, speelt hij ditmaal de hoofdrol in een dramafilm.

"Ik hoop dat mensen het leuk vinden", vertelt hij. "Er bestaat een vastgeroest idee dat komische acteurs geen serieuze rol kunnen spelen en vice versa. Dat slaat nergens op."