Weekend, Party en Privé hebben deze week een extra dikke zomeruitgave. Vol smeuïge roddels om de hele zomer op de camping of in de caravan van te genieten. Met daarin: geluk&verdriet (Wendy&Xander), romances (Caroline Tensen en Peter Gallas), ruzies (Patty Brard en René) en echtscheidingen (Joke Bruijs). En ook nog 'plastic fantastic' Marijke Helwegen in badpak (flop!) en beach-babe Jorinde Moll in mini-bikini (top!). Op Nu.nl een overzicht van de zin en onzin van deze zomerspecials. Om gewoon lekker thuis te lezen.

Wulpse stranddame

Om maar meteen met het cover-model van de Party-special te beginnen: Jorinde Moll. Een blonde, langharige beach-babe. Nog nooit van haar gehoord? Wij ook eigenlijk niet. Ze duikt af en toe op op een society-borrel, maar op tv is ze niet echt doorgebroken. Jorinde presenteert iets op de zender V8 en dat doet ze waarschijnlijk niet vanwege haar goede acteer-kwaliteiten. In Party is ze als stoeipoes gefotografeerd en dat kan ze in elk geval heel goed. In gewaagde bikinietjes en met doorzichtige gebreide topjes laat Jorinde niets aan de verbeelding over. Ze zit zelfs wijdbeens voor de camera: 'You have to shave to wear a dress like that, and we don't mean your legs…' Erbij een onbenullig interviewtje over haar mooiste vakantieherinnering, haar favoriete strandoutfit ('tuurlijk een bikini) en haar favoriete strandtent. Wie de beachbabe deze zomer tegen wil komen, kan zijn geluk beproeven in strandtent Route 16 in Zandvoort en op het strand van Katwijk en IJmuiden.

Tv babes zoeken rijkaard

Ook in Party: 'Ja, ik wil een miljonair'. Het blad zette op een rijtje wie van de tv-dames een rijke vent aan de haak heeft geslagen. Om te beginnen Irene van der Laar. Pas gescheiden van haar Venga-Boys miljonair Wessel van Diepen, liep ze de onroerend goedmagnaat René tegen het lijf. Bingo! Irene doet het zelf ook niet slecht als model en presentatrice van RTL-Boulevard, maar een extra zakcentje is mooi meegenomen. Wie ook 'Kassa!' dacht, was upcoming soapie Sylvie Meis. Inderdaad, haar lover Derek Rubio is een bijzonder lekker ding, en rijk door onroerend goed, maar hij had een klein gebrekje. Derek was niet helemaal eerlijk tegen mooie Sylvie. Terwijl zij wegzwijmelde in zijn donkere ogen, had hij thuis vrouw en kind wachten. Inmiddels heeft Sylvie zich op de voetballer Rafael van der Vaart gestort. En zoals bekend moge zijn, verdienen de meeste voetballers een leuk salaris. Dus: goed gedaan, Sylvie. Nog zoekend is Ellemieke Vermolen. De blonde presentatrice en fotomodel trouwde eerst met Borsato's liedjesschrijver John Ewbank. Goldcard verzekerd voor eindeloos shop-plezier! Maar toen het huwelijk stukliep moest ze opnieuw op jacht. Op rij volgden soapie Winston Gerstanowitz, voetballer Jose Fortes Rodriquez en eindigde met modeman Pascal Zantman. Dat is inmiddels alweer over en Ellemieke is weer op jacht. Dus dames met een rijke goodlooking man: leg hem thuis met een ketting vast aan de tafelpoot totdat het jachtseizoen van de blonde presentatrice weer (even) is gesloten.

Zakkie

'Body language: wat zegt zijn lichaam?' kopt Privé. En: 'Lees zijn lichaam als een boek'. Deze special over mannen, maten en hun moraal is een leuk tijdverdrijf voor op het strand. Lekker mannen kijken. Want heeft die Adonis in zwemslip een grote neus? Dan houdt de meneer van een luxe leven en zorgt hij ervoor het benodigde geld te vinden. Zware oogleden behoren een dromerig type toe, hangende ogen horen bij een overkritische perfectionist. Zware, lage wenkbrauwen à la Ruud Lubbers betekenen: een mensenmagneet die wordt omringd door vrouwen (nou ja, alsof Ria Lubbers concurrentie is!) En wat zegt de inhoud van 's mans zwemslip? 'Wat er in het netje hangt is een indicatie voor trouw', volgens Privé. Hoe groter de testikels, hoe meer spermaproductie. Maar het is wel waarschijnlijk dat meneer die productie graag deelt met meerdere vrouwen. Maar toch is de moraal van dit verhaal: met veel in het zakkie is het kat in het bakkie!

Showbizzdrama's

Altijd lekker om te lezen: andermans ellende. En helemaal dat van Bekende Nederlanders. Weekend zette de drama's van het afgelopen jaar nog even voor ons op een rijtje. Zoals Joke Bruijs, die ontkende dat ze ging scheiden. Een paar maanden later gingen man Boris en zij uit elkaar. Het huwelijksdrama van Xander en Wendy zal iedereen ook nog vers in het geheugen liggen. Een dag voor hun huwelijk wordt de boel afgeblazen omdat Xander ontrouw is geweest. In hetzelfde jaar wordt hun zoontje Sem geboren, maar nog steeds is onduidelijk of het stel ooit weer bij elkaar komt.

Reinout Oerlemans en Danielle Overgaag maken een echt drama mee. Zwangere Danielle verliest na zes maanden haar kindje. Reinout moet twee dagen later Idols presenteren en weet zowaar een lachje op tv te presteren. Een bewonderenswaardige prestatie.

Cor Boonstra en Sylvia Tóth bewijzen dat geld niet gelukkig maakt: het zakenpaar gaat na vier jaar uit elkaar. Pianist Wibi Soerjadi wordt door zijn blonde Marion verlaten. Ze bezweert dat het niet om een andere man gaat, maar daaraan wordt getwijfeld. Ze zou een affaire met Wibi's platenbaas hebben. Een paar maanden na de scheiding geeft Marion toe een ander te hebben, maar die pas te hebben leren kennen na haar breuk met Wibi. En dan natuurlijk de strijd der Diva's. Zowel Patty Brard als Patricia Paay komen met hun reality-tv. Dag en nacht gevolgd door camera's krijgen we een kijkje in hun leven. Patty's programma is erg ranzig met veel drank en ruzie. Dat van Adam Curry en Patricia suikerzoet en sprookjesachtig. Toch trekken ze beiden ongeveer evenveel kijkers.

Van de romance van Caroline Tensen worden we ook niet wijs. Ze verlaat echtgenoot Frank Wisse en stort zich op Peter Gallas. En maakt het weer uit. Lijkt terug te gaan naar ex-man Frank. En dan toch maar weer niet. En wordt weer -10 kilo slanker door een omstreden hormoondieet- in bikini gesignaleerd met Peter Gallas. Heeft ze de zomer in de bol of fladdert ze graag van man naar man?

Senior babe in badpak

Persoonlijk vinden we de ambassadrice van de plastische chirurgie Marijke Helwegen een grappige verschijning. Tegen de 50 is ze, maar door alle liposucties, facelifts, lip-opvullingen en borstvergrotingen ziet ze er uit als een jong meisje. Waar Vanessa door alle ingrepen ordinair is geworden, is Marijke Helwegen komisch gebleven. Vol zelfspot vertelt ze over de operaties. Zoals de kapselvorming in haar siliconenborsten. 'Ze zijn zó hard, dat je er een kopstootje mee kunt geven! Maar ik vind dit nog altijd mooier dan geen borsten'. In Party poseert ze nu ook in badpak en negligé, zodat iedereen kan zien hoe goed geconserveerd ze is gebleven. Ze steekt haar kont naar achteren, wijst op haar plastic borsten en trekt een guitig mondje. Zoiets grappigs heeft Vanessa nog nooit gedaan. Die zit altijd met opgespoten lippen te jokkebrokken dat ze echt niet zoveel ingrepen heeft gehad. Nee, geef ons dan maar plastic fantastic Marijke. Ze doet het zelfs goed in dezelfde Party zomerspecial als die waar de bijna-blootreportage van beachbabe Jorine Moll in staat. En daarvoor moet je van goeden huize komen, zie de bovenstaande alinea 'wulpse stranddame'.