NEW YORK - De Amerikaanse acteur Morgan Freeman is zondagavond gewond geraakt door een auto-ongeluk. Dat meldden diverse Amerikaanse media.

De 71-jarige Freeman reed in de Amerikaanse stad Charleston toen zijn auto van de weg raakte en over de kop sloeg, aldus de politie.

De acteur en een vrouwelijke medepassagier moesten uit de auto worden bevrijd. Ambulancepersoneel bracht ze met een helikopter naar een ziekenhuis in Memphis, Tennessee.

Elleboog

Freeman heeft een gebroken arm, een gebroken elleboog en enig letsel aan een schouder. Hij heeft echter ook goede moed, zo meldt de BBC. Volgens zijn woordvoerster zal de 71-jarige acteur worden geopereerd. "Hij lacht alweer en maakt grappen met de verpleging.".

Freeman maakt goede kans op volledig herstel.

Oscar

De acteur speelde onlangs nog in The Dark Knight. In 2005 won hij een Oscar voor Beste Acteur in een Bijrol in de film Million Dollar Baby. Twee keer eerder werd hij genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur. Vorig jaar werd bekend dat Freeman de Zuid-Afrikaanse ex-president Nelson Mandela speelt in de nieuwe film The Human Factor.