AMSTERDAM - Jaap Amesz heeft zich opgegeven voor een Radio 538-actie waarmee je woonruimte kunt winnen in het kasteel van het failliete Land van Ooit. "Gezien ik uit de Gouden Kooi werd geflikkerd, heb ik geen huis meer", meldt Jaap op zijn weblog.

Radio 538 is vorige week begonnen met de zoektocht naar een kasteelheer of prinses die voor onbepaalde tijd zijn intrek neemt in het roze kasteel van het voormalige Land van Ooit. Het radiostation doet dat in samenwerking met de Bossche 'leegstandsbeheerder' Camelot Beheer.

Hiermee moet het kasteel worden behoed voor vandalisme en verval, en moet ook kraken worden voorkomen.

Talkshow

De 25-jarige Jaap, die zichzelf ook wel 'Terror Jaap' noemt, zou er graag zijn intrek nemen. "Voor mijn nieuwe talkshow ben ik op zoek naar een kasteel om in te gaan wonen en vanuit mijn kasteel gave dingen te gaan doen", vertelt de miljonair.

Na vijftien maanden in de Gouden Kooi te hebben gewoond laat Amesz weten dat hij de titel 'de enige echte Gouden Kooi-miljonair' meer waard vindt dan het geld.

Wanneer de eindwinnaar zijn miljoen uitgeeft, verliest hij die titel en is hij weer arm. "Met andere woorden: ik kan geen cent uitgeven", zegt de voormalige villabewoner.

Stacaravan

Volgens Jaap, die momenteel in een stacaravan op de Veluwe verblijft, komen er meerdere mensen in het kasteel te wonen, maar laat hij zich daardoor niet afschrikken. "Geen probleem, ik heb ervaring om mensen uit mijn stulpje te verdrijven."

Donderdag strijden drie finalisten om de sleutels van het roze kasteel, dat uit 1230 stamt. De nieuwe bewoners krijgen ook de volledige beschikking over de vijfentwintig hectare grond die bij het kasteel hoort.