AMSTERDAM - Amy Winehouse zou op zoek naar een nieuw optrekje in het rustige stadje Bury St. Edmunds in het graafschap Suffolk, nu haar man Blake Fielder-Civil is overgeplaatst naar een andere gevangenis.

De zangeres wil volgens het Britse dagblad The Sun dichter bij hem zijn en hem vaker kunnen bezoeken gedurende de laatste maanden van zijn celstraf.

De 26-jarige Blake zit achter de tralies omdat hij een barman bedreigde en de rechtsgang belemmerde. De drugsverslaafde heeft aangegeven zich suïcidaal te voelen en heeft overplaatsing aangevraagd. Hij wordt nu naar de mildere gevangenis Edmunds Hill bij Newmarket gebracht.

Flat

Zijn twee jaar jongere vrouw zou van plan zijn een flatje te huren in het op 74 kilometer afstand gelegen Bury St. Edmunds, om hem door de laatste maanden heen te slepen. Blake werd op 21 juli veroordeeld tot 27 maanden cel, waarvan hij er al ruim negen maanden op had zitten. Mede door zijn goede gedrag komt Blake vermoedelijk in december op vrije voeten.

Amy is de laatste tijd om diverse zaken in het nieuws. Naast haar overmatige drugsgebruik heeft de 24-jarige souldiva de neiging mensen te slaan. Zo hoekte ze tijdens optredens een bezoeker en een opdringerige fan.

De zangeres heeft onherstelbare schade opgelopen aan haar longen en werd vorige week naar een ziekenhuis gebracht nadat ze verkeerde medicijnen tot zich had genomen.