AMSTERDAM - Bij Christina Applegate is borstkanker geconstateerd. Dat heeft de actrice zaterdagavond in een verklaring aan twee Amerikaanse entertainmentbladen laten weten.

"Omdat het in een vroeg stadium is ontdekt door een MRI-scan is de kanker niet levensbedreigend. Christina ondergaat de aanbevolen behandeling en zal volledig genezen."

Applegate is op 5 september van de partij tijdens 'Stand Up To Cancer', waarbij fondsen worden geworven voor kankeronderzoek. ABC, CBS and NBC zenden het evenement uit.

Kelly Bundy

Applegate werd bekend door haar rol als de tiener Kelly Bundy in Married... with Children in 1987. Daarna was ze te zien in films als 'Anchorman', 'The sweetest thing' en 'Farce of the penguins'.. Drie jaar geleden won de blondine een Tony Award voor haar rol in de musical 'Sweet charity'.

De actrice is genomineerd voor een Emmy en een Golden Globe voor haar hoofdrol in de serie Samantha Who?, die in Nederland dit najaar op Net 5 te zien is. Applegate speelt een carrièrevrouw die na acht dagen uit een coma ontwaakt en zich niets meer van haar verleden herinnert.