AMSTERDAM - Keira Knightley heeft in een interview gezegd zich dom te voelen omdat ze nooit naar de universiteit is gegaan. Dat meldt de Daily Mirror.

Ze heeft waarschijnlijk meer van de wereld gezien dan welke student ook en kruipt in de huid van de meest interessante historische figuren, maar toch maakt Keira zich zorgen om haar ontwikkeling.

"Ik ben onderontwikkeld," verzucht de actrice. "Ik heb de neiging alles te lezen wat los en vast zit om slimmer te worden. Ik wil bewijzen dat ik niet dom ben."

Het Derde Rijk

Ze worstelt zich momenteel door een autobiografie van Albert Speer, die wordt gezien als de eerste architect van het Derde Rijk. Ook vind je een geschiedenis van de Vietnam Oorlog op haar nachtkastje.

"Geen diploma hebben motiveert ook," verklaart de Britse. "Een papiertje geeft zekerheid. Het feit dat ik het niet heb, is een last op mijn schouders."

Bij Keira werd dyslexie vastgesteld toen ze zes jaar was en ze leest relatief langzaam. Ze stopte met school op zeventienjarige leeftijd toen ze een rol kreeg in de televisieversie van Doctor Zhivago.

Mademoiselle

Keira brak bij het grote publiek door met de film Bend it Like Beckham. Ze speelde in kaskrakers als Pirates of the Caribbean, King Arthur en Love Actually. Ook was ze het gezicht van Chanel-parfum Coco Mademoiselle

Keira Knightley