AMSTERDAM - (Novum/AP) - Regisseur Michael Bay denkt erover de verwonding van hoofdrolspeler Shia LaBeouf in zijn nieuwe film 'Transformers: revenge of the fallen' op te nemen in het script.

"We proberen een manier te bedenken om het op te nemen in het verhaal", vertelde hij vrijdag in entertainmentprogramma Access Hollywood.

De 22-jarige LaBeouf hield een verbrijzelde linkerhand over aan een verkeersongeval dat zondagochtend plaatsvond in Hollywood. De acteur was samen met filmcollega Isabel Lucas uit geweest in een club in Los Angeles, toen hij op weg naar huis op een tegenligger botste. Direct na het ongeval, waarbij de overige betrokkenen ongedeerd bleven, constateerden agenten dat de acteur onder invloed van alcohol was en werd hij gearresteerd.

Bestuurder

Later lieten de autoriteiten weten dat LaBeouf geen blaam trof en het ongeval is veroorzaakt door de andere bestuurder, die een rood licht zou hebben genegeerd.

LaBeouf heeft een vier uur durende operatie aan zijn linkerhand achter de rug, zo vertelde zijn advocaat Michael Norris vrijdag in een verklaring.

"Hij blijft onder behandeling tot men denkt dat hij klaar is om weer aan het werk te gaan", zei Norris. "De artsen zijn hoopvol dat hij volledig herstelt, maar door de langdurige operatie en de aard van zijn verwondingen blijft het risico op infecties en andere complicaties alom aanwezig."

Ingreep

Volgens de advocaat van LaBeouf, die in het ziekenhuis herstelt van de ingreep, werkt zijn cliënt mee aan het onderzoek van de politie. "Onafhankelijke onderzoekers hebben informatie ontvangen die erop zou wijzen dat de andere bestuurder harder dan tachtig kilometer per uur heeft gereden en wellicht niet goed vooruit heeft gekeken ten tijde van het ongeluk", vertelde Norris.

Hij vraagt getuigen van het ongeval zich te melden.