AMSTERDAM - Salma Hayek weigert te verdrinken in het verdriet van haar verbroken relatie. Dat heeft een goede vriend van haar deze week gezegd. Vorige maand verbrak de Mexicaanse actrice haar verloving met de Franse zakenman François-Henri Pinault.

"De breuk was niet zo verschrikkelijk, als de media suggereerden", zo zegt de bron. "Voor degenen die Salma kenden, kwam het niet als een verrassing."

Hij voegt daaraan toe dat zowel Hayek als Pinault intelligente mensen zijn. "Ze hebben samen een dochtertje en ik ben ervan overtuigd dat ze er samen uitkomen."

Werkschema's

Hayek heeft nog niet laten weten wat de precieze reden voor de relatiebreuk is geweest, maar mogelijk heeft het iets te maken met de drukke werkschema's van de actrice en de zakenman.

Hayek woont in Los Angeles, terwijl Pinault meestal in Parijs was voor zaken. In april zei Hayek in een interview dat het niet gemakkelijk is om een relatie te hebben als je zover uit elkaar woont. "Het is altijd pendelen. De meeste vrouwen zouden dit verschrikkelijk vinden, maar elke relatie is uniek."

Dochtertje

De actrice verscheen donderdag voor het eerst sinds de relatiebreuk in de openbaarheid. Samen met haar tien maanden oude dochtertje Valentina genoot ze van een dagje winkelen in Beverly Hills.

Salma Hayek in Beverly Hills