AMSTERDAM - Een tourbus van rapper Snoop Dogg is donderdag aangehouden in de buurt van Dallas, waarna twee passagiers werden gearresteerd wegens het bezit van marihuana. Dat heeft het Texas Department of Public Safety bekendgemaakt.

De mannen werden overgebracht naar de gevangenis. Snoop Dogg mocht verder naar het concert dat hij donderdagavond moest geven in Dallas.

Volgens de woordvoerder werd de bus aangehouden wegens een verlopen registratiesticker. Toen de inspecteurs marihuana roken, besloten ze het voertuig te doorzoeken en vonden ze 56 gram van het narcoticum.

Gevangenisstraf

De twee mannen die zijn gearresteerd, krijgen indien ze schuldig worden bevonden een boete die kan oplopen tot dertienhonderd euro en zes maanden gevangenisstraf.

Snoop Dogg, die eigenlijk Calvin Broadus heet, is momenteel op tournee met de rockgroep 311. De mannen die zijn aangehouden maken geen deel uit van de Amerikaanse band.

De 36-jarige Snoop Dogg, zelf geen onbekende van de politie, geeft op 21 september een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall.