AMSTERDAM - Hoewel Kim Feenstra een veelgevraagd model is, stroomt het geld nog niet met bakken binnen. "Het is niet zo dat ik in een Maserati kan gaan rijden", zo zegt het 21-jarige model. "Ik ben nog niet zo vermogend als Doutzen Kroes, maar ik hoop ooit wel zo ver te komen."

Ook haar kledingkast is niet gevuld met een overvloed aan haute couture. "Het is niet zo dat je alles wat je draagt mag meenemen naar huis", vertelt ze.

"Er zitten soms stukken bij, bijvoorbeeld van Monique Collignon en Frans Molenaar, die best wel prijzig zijn. Of van Percy. Hij heeft soms jurken van vijftienduizend euro. Maar als ik echt wil, mag ik wel altijd iets lenen en dat vind ik al heel erg fijn."

Aanbiedingen

Feenstra, die vorig jaar winnaar werd van de tweede editie van Holland's Next Top Model, heeft over het aantal aanbiedingen niet te klagen. "Ik werk vooral in het buitenland", stelt ze. "Ik heb Harper's Bazaar in Engeland gedaan en ik heb een campagne geschoten voor Harrods. Ik werk wel goed in Londen."

In Nederland is Feenstra eveneens veelgevraagd. Ze liep tijdens de Amsterdam International Fashion Week shows voor onder anderen Percy Irausquin en Hans Ubbink.

Geheim

Zaterdag lanceerde ze in Zwolle haar eigen tassenlijn. Ook is ze binnenkort opnieuw te zien op televisie. Wat ze precies gaat doen, blijft vooralsnog geheim. "Daar mag ik eigenlijk nog niets over zeggen."

In het tijdschrift Grazia liet Feenstra deze week weten dat het op persoonlijk vlak goed met haar gaat. Het model kwam vorig jaar in opspraak nadat bekend werd dat ze een pinpas had gestolen en een verleden in de prostitutie had.

"Ik kan mijn bekendheid niet meer terugdraaien", zo zegt Feenstra in Grazia. "En ik ben ook niet iemand die ergens voor vlucht. Ik heb gekozen om te blijven en er keihard tegenin te gaan. Wat er waar is van de verhalen, heb ik bekend en daarmee is het klaar."