LONDEN - Zo duur als de Britse filmster Hugh Grant heeft vast nog niemand gegeten. Hij betaalde voor een uitnodiging om bij Elton John en diens partner thuis te komen eten omgerekend 290.00 euro, meldde The Sunday Times zondag. De 42-jarige Grant - ster uit ‘Four Weddings and A Funeral’ en ‘About A Boy’ - mag dan wel vijf vrienden meenemen.

Deelnemers aan een liefdadigheidsfeest konden bieden op een etentje bij Elton John, die de opbrengst in zijn stichting voor aids-bestrijding steekt. De hoogste bieder mocht van de zanger en componist tien vrienden meenemen.

De veiling verliep zeer spannend. Een niet met name genoemde zakenman bood 275.000 euro, waarop Grant zijn bod verhoogde tot .000 euro. Als een echte gentleman bood hij zijn concurrent aan de biedingen om te zetten in een gezamenlijk bod, waardoor zowel hij als de zakenman vijf vrienden zouden kunnen meenemen. De opbrengst werd daardoor nog hoger: 565.000 euro.

Elton John haalde tijdens het feest in zijn huis in Windsor nog veel meer geld op: bijna 470.000 euro voor een Bentley en ruim .000 euro voor een reisje naar de Oscaruitreiking volgend jaar.