AMSTERDAM - Estelle en Ruud Gullit zijn erg geschrokken van de aardbeving die dinsdag hun woonplaats Los Angeles overviel. "Het was wel even schrikken", vertelde Estelle woensdagochtend in het 538-programma Evers Staat Op.

De aardbeving, waarvan het epicentrum ongeveer vijftig kilometer van het centrum van Los Angeles lag, had een magnitude van 5,4. Nergens leidde de beving tot grote schade of ernstige ongelukken. Wel raakten in Los Angeles vijf mensen gewond.

"Het was geen lekker gevoel en zeer beangstigend", zei Ruud. "De kantoren en de kleedkamers van de voetbalclub zijn onder in de kelder. We zijn meteen onder de deuropening gaan staan toen we de beving voelden."

Contract

Ruud vertrok in maart naar de Amerikaanse stad nadat hij een driejarig contract had getekend als trainer van de voetbalclub Los Angeles Galaxy. Estelle vertrok een aantal dagen geleden naar Los Angeles om zich definitief bij haar man te voegen.

Voorlopig woont het stel nog even in het Beverly Hills Hotel. Ruud had al een huis gekocht voor zijn gezin, maar dat staat inmiddels weer te koop. Het huis was niet helemaal naar de zin van Estelle. "Smaken verschillen gewoon", lachte ze.