AMSTERDAM - Britney Spears is de laatste tijd heel wat kilo's kwijtgeraakt. Maar niet voor niets. De popster spendeert naar verluidt maar liefst 14.000 euro per maand aan diëten en trainingen.

Dat meldt de Britse krant The Daily Mail dinsdag. Spears zou erg geschrokken zijn van alle zwangerschapsgeruchten die eerder dit jaar de ronde deden, nadat foto's van haar waren verschenen met een opgezwollen buik.

Spears was haar figuur zat en besloot het roer om te gooien. De zangeres heeft daarom een voedingsspecialist in de arm genomen a 6000 euro per maand, een persoonlijke trainer (5000 euro per maand) en daarnaast geeft ze ook nog eens 2500 euro per maand uit aan een persoonlijke dansinstructeur.

Eetgewoontes

"Britney zorgt ervoor dat ze dagelijks niet meer dan 1400 kilocalorieën binnenkrijgt", zo zegt een bron in het Amerikaanse tijdschrift Closer. "Ze heeft daarnaast haar eetgewoontes veranderd. Ze eet slechts twee derde van haar bord leeg en drinkt water in plaats van red bull."

Dat al deze ingrijpende maatregelen zijn vruchten afwerpen was deze week te zien op foto's in verschillende media. Daarop paradeerde een slanke Spears in witte bikini over het strand in Mexico.

Kilo's

De popzangeres kwam veel aan tijdens haar twee zwangerschappen. Nadat ze bevallen was kreeg ze de kilo's er maar niet af. Toen ze vervolgens ook nog eens in een hevige scheidingsprocedure terecht kwam ging het al niet beter.

"Britney had zoveel stress door alle voogdijperikelen, dat ze veel aankwam. Ook door de medicijnen die ze slikte werd ze dikker."