AMSTERDAM - Amy Winehouse heeft het ziekenhuis dinsdag weer verlaten nadat ze daar maandag met spoed werd opgenomen. De Britse zangeres was onwel geworden nadat ze medicijnen had ingenomen.

Winehouse verbleef een 'comfortabel' nachtje in het University College Ziekenhuis in Londen nadat ze maandag via de eerste hulpafdeling was binnengekomen.

De Grammy Award-winnares vecht tegen een drugs- en alcoholprobleem en lijdt mede daardoor aan verschillende gezondheidsproblemen.

Longemfyseem

De afgelopen maand zat ze in een afkickkliniek, in juni stortte ze in elkaar in haar eigen huis en de diagnose longemfyseem werd bij haar gesteld.

Daarnaast zit haar man Blake Fielder-Civil een gevangenisstraf uit van 27 maanden nadat hij bekende de eigenaar van een pub te hebben aangevallen en justitie probeerde te misleiden.

Toestand

De vader van Winehouse heeft zich al verschillende keren zorgelijk uitgelaten over de toestand van zijn 24-jarige dochter. Gevraagd naar haar toestand op dat moment, hield haar vader maandag bij het ziekenhuis een zak van Kentucky Fried Chicken omhoog om mee naar binnen te nemen en zei: "Zo serieus is het nu."