AMSTERDAM - Gordon steekt zijn voorliefde voor luxemerken niet onder stoelen of banken. "Ik ben echt een labelqueen, dat wil je niet weten", zegt de zanger. "Als er maar een dingetje opstaat van D&G of Prada of Gucci of whatever."

"Ik ben helemaal gek van Alexander McQueen op dit moment en Marc Jacobs, John Richmond, dat vind ik echt te gek."

Halina Reijn

Actrice Halina Reijn zegt weinig af te weten van de grote modemerken. "Ik ben niet iemand die altijd Gucci of Versace wil, dat snap ik niet", zegt ze stellig.

"Maar van Marc Jacobs vind ik het meisjesachtige heel leuk en sommige stukken van Miu Miu hebben dat ook." Vooral accessoires doen het goed bij Reijn. "Ik heb een enorme tassenfetish en een schoenenfetish."

Ouders

Als kind hoefde Reijn van haar ouders geen merkkleding te verwachten. "Mijn ouders waren een beetje hippieachtig, die breidden bij wijze van spreken zelf mijn onderbroeken", legt ze uit. "Door mijn opvoeding die niets met kleren te maken had, wil ik nu het liefst alleen maar heel dure kleren aan."

Nederlands

Fotograaf Erwin Olaf, die de voorliefde voor grote merken op de hak nam in zijn fotoserie 'Fashion victims', loopt niet dagelijks rond in kleding van Jean Paul Gaultier en Dior Homme. "Ik ben heel Nederlands", stelt hij nuchter.

"Maar als ik een pak koop -ik heb er tien en ik draag ze nooit- dan ga ik niet naar de Zara. Dan wil ik wel een Viktor & Rolf of een Gucci."