AMSTERDAM - Penélope Cruz en haar vriend Javier Bardem zijn zo dol op elkaar, dat ze hun liefde willen bezegelen met een huwelijk. Dat verklapt een bron in de nabijheid van het acteurskoppel in de Britse tabloid Daily Mail.

Bardem, bekend van de film No Country For Old Man, wil de Spaanse actrice naar verluidt volgende maand ten huwelijk vragen, als het stel op vakantie is. "Zowel Penélope als Javier zien de toekomst met elkaar zonnig in", zo zegt een bron.

Een tijd terug liet Cruz nog in een interview weten geen trouwplannen te hebben, omdat ze een huwelijk in de huidige maatschappij niet relevant vindt.

Situatie

"Ik weet niet of ik geloof in het huwelijk. Ik geloof in familie, in liefde en in kinderen. Natuurlijk hangt het van de situatie af, maar tegenwoordig weet ik niet zo goed waar het huwelijk voor staat", aldus de Spaanse.

Cruz en Bardem kennen elkaar al zestien jaar. Ze ontmoetten elkaar voor het eerst in 1992 op de set van de Spaanse film Jamon, Jamon. De twee hebben sinds begin dit jaar ook daadwerkelijk een relatie. Voor Bardem had Cruz relaties met acteurs Matthew McConaughey en Tom Cruise.