AMSTERDAM - Hoewel hij al bijna negen jaar samen is met zijn vriendin Erika, heeft Armin van Buuren nog geen plannen om haar ten huwelijk te vragen. Wel gelooft de dj dat het mogelijk is iemand eeuwige trouw te beloven met een drukke levensstijl als de zijne.

"Het is gewoon goed om een stabiele thuisbasis te hebben", vertelt hij.

Door zijn drukke baan en het vele reizen kost het soms wat moeite om zijn relatie met Erika fris te houden. "Een relatie, daar moet je gewoon aan werken. Ik heb het heel druk, zij heeft het heel druk", stelt de 31-jarige dj.

"Vaak als je 's avonds laat thuiskomt, ben je zo moe dat er van een echt gesprek niet veel meer komt. Zij kan gelukkig goed alleen zijn, ze heeft paarden en ze vermaakt zich altijd heel goed zelf."

Ibiza

Elke dinsdag vliegt Van Buuren naar Ibiza, waar hij nog tot eind september wekelijks draait op het feest Armada at Amnesia. Op woensdag stapt de dj weer op het vliegtuig terug naar Nederland.

"Het klinkt een beetje suf, maar ik neem om half een 's middags het vliegtuig om 's avonds met mijn vriendin te kunnen eten. Anders groei je echt uit elkaar."

Armin Only

Naast zijn vaste stek in Ibiza stond Van Buuren onlangs nog in steden als Sydney, Melbourne en Boekarest met zijn show Armin Only. Na de zomer reist hij met het trancemuziekspektakel naar België, Polen en Canada en mogelijk ook naar Buenos Aires en Los Angeles.

Maandag verschijnt de dubbel-dvd 'Imagine', een registratie van het evenement dat op 19 april plaatsvond in de Utrechtse Jaarbeurs.