AMSTERDAM - Halle Berry heeft een aanklacht ingediend vanwege foto's die zijn verschenen van haar en haar vier maanden oude dochtertje Nahla Ariela Aubry.

Ze zouden zonder haar toestemming zijn gemaakt door een paparazzo. Volgens de actrice stond ze in haar achtertuin toen de foto's werden gemaakt.

"Ik heb geaccepteerd dat mijn carrièrekeuze een publiek figuur van mij heeft gemaakt, maar mijn kindje heeft die keuze niet gemaakt", verklaart de 41-jarige actrice haar juridische stappen. "Ik zal alles doen om haar uit de spotlights te houden."

Foto's

De foto's zijn verschenen op internet en in de tijdschriften In Touch Weekly en Life & Style Weekly. De bladen zeiden zich van geen kwaad bewust te zijn over de herkomst ervan.

Op de kiekjes is te zien hoe Berry haar dochtertje vasthoudt, terwijl ze klaarblijkelijk in een achtertuin vertoeft. Ook de moeder van de actrice is te zien.

Advocaat

Volgens Berry's advocaat stond Berry in haar eigen achtertuin en hebben getuigen gezien hoe een paparazzo een duidelijke poging van huisvredebreuk pleegde om haar te bespieden.

De fotograaf verschool zich achter bosjes, zo zou blijken uit de blaadjes te zien zijn op de voorgrond van sommige foto's.