AMSTERDAM - Nance kreeg al voor haar positieve zwangerschapstest een teken dat ze in verwachting was. "Ik had opeens geen zin meer in alcohol.

Normaal gesproken lust ik graag een wijntje of een Bacardi tijdens het stappen", vertelt de 34-jarige presentatrice zaterdag in De Telegraaf.

Nance maakte begin deze maand bekend dat zij en haar vriend Pico in januari hun eerste kindje verwachten. "Vlak voordat ik over tijd raakte, wilde ik ineens cola. Dat vond ik heel vreemd", vertelt ze.

"Want ik had nog helemaal niets gemerkt. Voelde me als altijd. Toen ik niet ongesteld werd, dacht ik: 'Oké, nu wordt het tijd om te testen.' En die was dus positief."

Crohn

Voor de blonde presentatrice was het nooit vanzelfsprekend dat ze kinderen zou kunnen krijgen, aangezien ze aan de ziekte van Crohn lijdt, een darmaandoening.

Ze moest lange tijd medicijnen slikken die niet samengaan met een zwangerschap.

Popstar

Presenteren met een dikke buik vindt Nance niet erg. Volgende week beginnen de audities van Popstar, een nieuw programma dat ze samen met Gerard Joling presenteert.

Hierbij neemt ze Tooske Ragas als voorbeeld. Ragas presenteerde de show van Uri Geller hoogzwanger. "Als ik vragen heb of tips wil, kan ik haar misschien eens bellen", zegt Nance.