LONDEN - De Britse vorstin Elizabeth heeft besloten dat de belastingbetaler niet hoeft op te draaien voor het inrichten van twee kamers voor Camilla Parker Bowles in één van haar paleizen. De kosten komen voor rekening van Camilla's geliefde, kroonprins Charles. Dat meldde vrijdag de Britse krant The Daily Telegraph.

Het gaat om Clarence House, een van de paleizen van Elizabeth II. De koningin-moeder woonde er vanaf 1953 tot haar dood vorig jaar. Het optrekje wordt het officiële verblijf van prins Charles en zijn zonen William en Harry. Een recente, zeer grondige opknapbeurt kostte de Britse belastingbetalers 6,5 miljoen euro. Zo moest asbest worden verwijderd en zijn nieuwe gas-, water- en elektriciteitsleidingen aangelegd.

Camilla Parker Bowles krijgt er twee kamers: een slaapkamer en een badkamer. Die zijn tot nu toe helemaal leeg en kaal gebleven. Een behangetje had er eigenlijk ook nog wel vanaf gekund, vindt The Daily Telegraph. Maar daarvoor zal Charles nu in zijn privéspaarpot moeten spitten.

De Britse koninklijke familie heeft inmiddels wel erkend dat Camilla Parker Bowles de vriendin is van de kroonprins. Een officiële status heeft Parker Bowles echter niet.