AMSTERDAM - In de tuin van de Franse villa van Angelina Jolie en Brad Pitt is het tot een opstootje gekomen tussen bodyguards van het sterrenkoppel en twee paparazzifotografen.

De fotografen waren gehuld in camouflagekleding het landgoed in het zuidelijke Correns binnengedrongen en kregen het aan de stok met twee bewakers. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.

Nadat het viertal door agenten was meegenomen naar het bureau in het nabijgelegen plaatsje Carcès, dienden zowel de bewakers als de fotografen een aanklacht in wegens mishandeling.

Verwondingen

Zwaargewond waren de vechtersbazen niet. De verwondingen beperkten zich tot schrammen en blauwe plekken, meldde de politiewoordvoerder.

Jolie keerde vorig weekeinde terug in de villa, nadat ze in een ziekenhuis in Nice was bevallen van een tweeling, Knox Leon en Vivienne Marcheline. Hoe lang de fotografen precies hebben rondgespookt in de tuin van Jolie en Pitt kon de politie niet zeggen.

Baby

De extreme actie van de paparazzi is niet onbegrijpelijk. Naar verluidt hebben verschillende tijdschriften bedragen van meer dan zeven miljoen euro geboden voor exclusieve kiekjes van de baby's