AMSTERDAM - Curator mr. R.A. Oskamp heeft voor 3,3 miljoen euro beslag laten leggen op bezittingen van Adam Curry en Patricia Paay. Oskamp heeft dat vrijdag laten weten.

Hij heeft dat gedaan in verband met onrechtmatigheden in de boekhouding van het helikopterbedrijf Rotorjet bv dat in maart failliet werd verklaard. In verband met die onregelmatigheden stelt Oskamp Curry, Paay en de besloten vennootschap Silicon Polder hoofdelijk aansprakelijk voor de schulden die uit het faillissement voortvloeien. De onrechtmatigheden zouden onder andere hebben plaatsgevonden bij de verkoop van een helikopter.

Er is onder andere beslag gelegd op een pand aan de Keizersgracht, diverse bankrekeningen, enkele auto's en het cosmeticabedrijf van Paay. Verder is ook beslag gelegd op gold dat het paar tegoed heeft van omroepen BNN en SBS.

Rotorjet is in 2000 opgericht door de bedrijven Silicon Polder van Curry en Fiber Fun van Simon Cavendish, die beiden ruim 1,5 miljoen euro in het bedrijf investeerden en later nog enkele keren geld in de firma stortten. Het bedrijf heeft in zijn bestaan nauwelijks klanten gehad en werd in leven gehouden door stortingen van Curry en Cavendish.

Volgens het faillissementsverslag is in 2001 "naar verluidt" een conflict ontstaan tussen Curry en Cavendish. Fiber Fun trad daarop terug als bestuurder en werd opgevolgd door LaPaay Holding. Later dat jaar werd een helikopter, die eerder voor bijna 3,3 miljoen euro was aangeschaft, verkocht voor 2,1 miljoen euro.

Volgens het verslag werd daarna bijna 1,9 miljoen euro overgemaakt naar Curry, Paay en Silicon Polder, terwijl Cavendish geen geld kreeg. Volgens Curry was dat "comform afpraak". De curator heeft volgens het verslag echter nooit "tekst en utleg" gekregen over deze afspraak. Hij ziet de betaling als "wanbeleid" en noemt het een "onrechtmatige daad" jegens Rotorjet en Cavendish. Oskamp zegt dat geld terug te zullen vorderen.