HILVERSUM - RTL Nederland en Jack Spijkerman hebben "in goed overleg" besloten niet met elkaar in zee te gaan. Dat heeft RTL dinsdag laten weten.

Het afgelopen jaar zijn met Spijkerman gesprekken gevoerd over de mogelijkheden voor een nieuw programma op een van de RTL-zenders. "Hoewel de ideeën er hoopvol uitzagen, zijn beide partijen er op inhoudelijk gebied niet uitgekomen", aldus een woordvoerder van RTL.

In 2005 zorgde Spijkerman voor opschudding door zijn overstap van de VARA naar de nieuwe commerciële zender Talpa, het latere Tien. Toen deze zender twee jaar later ophield te bestaan, verdween ook Jack Spijkerman van de buis.

Gooische Vrouwen

Een deel van de Tien-programma's, zoals Gooische Vrouwen, verhuisde naar de RTL-zenders (RTL4, 5, 7 en 8). Ook een paar presentatoren verhuisden mee en ook Spijkerman werd RTL-werk in het vooruitzicht gesteld. Dat gaat nu dus toch niet door.

Spijkerman begon zijn omroeploopbaan in 1985 toen hij bij VARA-radio het programma De Steen en Been Show (3FM) ging maken. Later kwam daar op Radio 2 het programma Spijkers met Koppen bij. Op televisie maakte hij furore met Kopspijkers.

Talpa

Toen John de Mol in 2005 zijn tv-zender Talpa op de buis bracht, hapte Spijkerman toe. Toen hij zijn overstap aan de VARA-leiding bekendmaakte, werd Kopspijkers uit onvrede per direct uit het zendschema gehaald.

Bij Talpa ging hij een soortgelijk programma maken: Koppensnellers. Het tv-publiek liet dat programma echter links liggen en daarom was die show geen lang leven beschoren. Dat hij na zijn VARA-verleden voor het grote geld koos, werd hem niet in dank afgenomen, zo bleek uit diverse commentaren.