AMSTERDAM/LONDEN - Het lied De Pizzahut van componist, zanger en 3FM-deejay Eric Dikeb is deze week op de tweede plaats in de Engelse hitlijsten binnengekomen. Dat heeft Dikeb maandag bevestigd.

Luister hier naar een stukje van de Engelse 'Pizzahut'.

Het nummer is in Engeland uitgebracht onder de naam The fastfoodsong. Met zijn notering heeft Dikeb onder meer zangers R-Kelly, Busta Rhymes en Justin Timberlake en zangeressen Mariah Carey, Christian Aguilera en Shania Twain achter zich gelaten. Ook de clip is een groot succes in Groot-Brittannië; The fastfoodsong was de afgelopen week het meest aangevraagde nummer op de Engelse Box.

Het lied wordt in het Engels overigens niet door de Nederlandse zanger gezongen, maar door het Britse gelegenheidskwartet The fastfoodrockers. De groep bestaat uit twee meisjes, een jongen en een blauwe hond.

In Nederland was 'de Pizzahut' een groot succes. Vooral in feestcafés en après ski-feesten deed het nummer met een heus dansje het erg goed.

Eerder ontving Dikeb voor het nummer al een gouden plaat in België, waar er enkele tienduizenden exemplaren van het lied werden verkocht. In Nederland gingen er van de Pizzahut 10.000 singels over de toonbank. Het nummer wordt binnenkort ook in Duitsland uitgebracht. Daar gaat het The Burger-dance heten.