AMSTERDAM - Albert Verlinde krijgt een eenmalige homoglossy ter gelegenheid van het zeshonderdste nummer van de Gay Krant. Dat bevestigt hoofdredacteur Henk Krol.

Ook travestiet Dolly Bellefleur heeft de eer om een speciale glossy te vullen met artikelen en interviews.

In de ochtendshow van Ruud de Wild vertelde Verlinde dinsdag dat ook minister van Emancipatiezaken Ronald Plasterk (PvdA) speciaal voor de gelegenheid een glossy maakt.

Doerak

"Het is toch ook een doerak", zegt Krol over Verlinde. "Ik zit woensdag bij minister Plasterk. Er is alleen een voorzichtige toezegging. Het is nog niet definitief."

De drie tijdschriften verschijnen op 16 augustus gebundeld met het jubileumnummer van de Gay Krant. Krol is nog altijd trots op zijn geesteskindje. "Ik heb het eens uitgerekend: in totaal zijn er zestien miljoen exemplaren van de Gay Krant verschenen. We hadden er bij iedere Nederlander een in de bus kunnen stoppen."

Bellefleur

Wat de drie gasthoofdredacteuren precies met hun glossy's zullen doen, is nog onduidelijk. "Ik kan wel zeggen dat Dolly Bellefleur op zoek is naar een voetballer die een make-over wil ondergaan", stelt Krol. Verlinde strikte dinsdagochtend De Wild voor een interview.