AMSTERDAM - Een veiling van brieven van het Britse koningshuis heeft zaterdag vele duizenden ponden opgeleverd. De brieven waren gericht aan een bediende van de koninklijke familie, William Tallon, die afgelopen november overleed.

Tallon werkte 51 jaar lang op het Britse paleis, zowel onder Elizabeth II als onder haar moeder, de Queen Mother. In een van de brieven die onder de hamer gingen, vraagt de Queen Mother de bediende om voor een picknick wat flessen gin en Dubonnet in te pakken, 'voor het geval die nodig zijn.'

In een andere brief vertelt prinses Diana over de geboorte van haar eerste kind, prins William: "Beide ouders zijn nogal in de war, het grootste deel van de tijd staren we maar wat naar dat kleine mannetje." De brief leverde vijfduizend pond op, zo'n 6500 euro.

Andere zaken die werden geveild waren kerstkaarten, foto's en schilderijen. Topstuk was een schilderij van de Queen Mother door James Gunn, dat werd verkocht voor omgerekend 38 duizend euro. In totaal bracht de veiling ruim 560 duizend euro op, 250 duizend euro meer dan verwacht.