AMSTERDAM - Jay-Z is uitgevallen tegen een journalist van The Sun die niet te spreken was over zijn optreden vorige week op het Glastonbury festival.

De twee liepen elkaar donderdagnacht tegen het lijf backstage in de Londense club Paper, waar de rapper een feestje vierde. "Jij bent de enige die mijn optreden niet waardeerde", beet Jay-Z de journalist toe.

De journalist gaf vorige week in de Britse krant zijn ongezouten mening over het 'ongeïnspireerde optreden' van de rapper op het festival.

Toen Jay-Z verhaal ging halen bij de recensent, herhaalde die zijn mening nog eens. Maar daarvan was de echtgenoot van Beyoncé niet gediend, schrijft dezelfde journalist dit weekeinde in The Sun. "Alle andere media noemden mijn optreden geschiedenis", zei hij. "Jij bent een ongelovige, ik maak geschiedenis en jij mist het moment."

Verder verkondigde Jay-Z dat hij de afgelopen weken The Sun op het podium juist meerdere malen heeft aangeprezen. De journalist zegt de reactie van Jay-Z te waarderen en niets tegen hem te hebben. Zo vond hij diens optreden van twee jaar geleden in de Londense Royal Albert Hall wel sterk.

Naast Jay-Z traden onder anderen Amy Winehouse, Leonard Cohen, Duffy, James Blunt en John Mayer op tijdens het jaarlijkse muziekfestival in Glastonbury.