AMSTERDAM - Yvon Jaspers neemt de presentatie van Over Mijn Lijk over van Patrick Lodiers. Dat heeft BNN vrijdag bekendgemaakt.

De presentatrice blijft werkzaam bij de KRO, waar ze onder meer Boer Zoekt Vrouw maakte, maar maakt speciaal voor de documentairereeks een uitstapje naar de jongerenomroep. "Ik ben vanaf de allereerste uitzending in 2006 gegrepen door dit programma", stelt ze in een verklaring.

Voor de 35-jarige blondine komt met de presentatieklus een droom uit. "Als mensen mij vroegen wat ik nog ooit wilde maken, was Over Mijn Lijk het antwoord", beweert ze. "Zo eerlijk, zo open, zo ontroerend." In het programma worden vijf ongeneeslijk zieke jongeren een jaar lang gevolgd. De nieuwe reeks is in het voorjaar van 2010 te zien op Nederland 1.

BNN-voorzitter

Lodiers vond na twee seizoenen van Over Mijn Lijk een derde reeks te zwaar. "Al ben je nog zo goed in je werk, dit programma is heel vaak geen werk, maar raakt je juist privé", verklaart de presenterende BNN-voorzitter. "En daarin heb ik tien heel bijzondere mensen leren kennen. Maar ik heb er ook veel te veel verloren. Daarom is het voor mij genoeg."