AMSTERDAM - Amy Winehouse gebruikte heroïne tijdens haar verblijf in een ontwenningskliniek. Dat onthult de 24-jarige zangeres in een zeer openhartig interview met muziektijdschrift Rolling Stone.

"Ik ben nooit echt afgekickt geweest tijdens zo'n verblijf. Ik ben jong, verliefd en soms verlies ik mijn verstand."

Winehouse vervolgt: "Om eerlijk te zijn, mijn echtgenoot is weg en ik ben vaak verveeld. Soms had ik het gevoel dat er niets is om voor te leven."

Pete Doherty

Winehouse, die vorig jaar trouwde met Blake Fielder-Civil, laat in het interview doorschemeren dat hun huwelijk niet altijd even monogaam is. Ze ontkent overigens dat er ooit iets is gebeurd tussen haar en de Britse zanger Pete Doherty, zoals sommige Britse tabloids ooit suggereerden.

"We zijn alleen goede vrienden", zo zegt Winehouse. "We gaan erg close met elkaar om."

Gastvrouw

Winehouse maakte op de interviewster niet echt een stabiele indruk. De interviewster zegt wel in haar artikel dat de popster een "attente en open gastvrouw" voor haar was. "Ze bracht me thee, en gaf me extra velletjes papier om aantekeningen te maken."

Blake

Volgens de verslaggeefster praat Winehouse verder het liefst over haar echtgenoot, die sinds vorig jaar in de gevangenis zit. "Amy vertelt honderduit over Blake, over hoe geschikt hij is, hoe perfect ze voor elkaar zijn."

"We zijn zo verschrikkelijk verliefd, we zijn een goed team", zo zei Winehouse tegen de interviewster.

Toezicht

Sinds de zangeres heeft bekend dat ze drugs gebruikte in de kliniek staat ze 24 uur per dag onder toezicht. Het label van Winehouse hoopt dat dat de zangeres helpt om haar leven terug op de rails te krijgen.

Vorige maand stortte de zangeres in en moest ze een aantal dagen in het ziekenhuis verblijven. Afgelopen weekend was Winehouse nog in het nieuws omdat ze een klap had uitgedeeld aan een fan tijdens haar concert op festival Glastonbury.

Interview

Lees het hele interview in Rolling Stone.